Kaupallinen yhteistyö: Weber

 

Tehokas, tarttumaton ja kuljetettava – uusi Weber Slate GP 56 cm Premium-parila (599 e) on markkinoiden kätevin kannettava parila, joka kulkee mukana niin pihajuhliin kuin mökkitalkoisiinkin. Ison porukan suosikkieväs on parilalla paistettu pyttipannu kauden parhaista kasviksista.

 

Kunnon tehot ja kaksi paistovyöhykettä

Weberin Premium-parilan kaksi pääpolttimoa puhkuvat peräti 4,7 kW:n teholla, kun tavallisesti pariloiden polttimotehot ovat 3–4 kW:n kieppeillä. Polttimot kuumentavatkin koko 56-senttisen, valurautaisen keittotason varsin vikkelästi, ja se kuumenee jopa yli 260-asteiseksi. Yhdellä kertaa valmistuu kätevästi ateria isommallekin porukalle vaikkapa pihatalkoisiin.

Weberin parilassa on kaksi lämpövyöhykettä, joten halutessasi voit paistaa toisella puolella ja pitää toisella puolella kypsät herkut lämpiminä. Tämä on kätevä ominaisuus esimerkiksi silloin, kun haluat paistaa mehevät ja rapeapintaiset pihvit smash-burgeriin ja samalla lämmittää hampurilaissämpylät polttamatta niitä.

Halutessasi voit järjestää burgerbileet vaikka missä tahansa, sillä 24-kiloinen Weber Slate 56 cm Premium-parila kulkee mukana myös mökille tai piknikille. Reissun päällä grillailua helpottaa se, että parilan kaikki neljä jalkaa ovat säädettäviä, joten maaston ei tarvitse olla edes tasainen.

 

 

Weberin parilaan ei ruoka tartu

Weber Slate GP 56 cm Premium-parilan valurautainen keittotaso on posliiniemaloitu, mikä tekee kokkauksesta huoletonta – tähän parilaan eivät herkut jämähdä kiinni. Parilaa ei tarvitse esikäsitellä, vaan voit aloittaa kokkauksen heti kun saat kaivettua paistoparilan pois pakkauksesta.

”Posliiniemaloitu keittotaso on tosiaan tarttumaton, ja jopa kananmuna irtoaa vaivattomasti”, kehaisee parilaan perehtynyt Satokausikalenterin ruokatoimittaja Mikko Uosukainen.

Uosukainen innostui uutuusparilasta ja kehitti sitä varten täsmäreseptin: kevään parhaista sesonkikasviksista pyöräytetyn parilapyttipannun, jossa maistuvat muun muassa varhaisperunat, parsa ja porkkanat. Kun parsakausi on ohi, tilalla voi käyttää vaikkapa parsakaalia tai varsiparsakaalia. Pyttipannu onkin mitä parhain ruoka kesäjuhliin, pihapelipäivän jatkoille tai talkoisiin.

”Weber-parilassa on hyvin paistotilaa, joten raaka-aineet kannattaa paistaa erikseen. Tällöin kaiken saa kypsennettyä täydelliseksi, eikä tule ongelmaa siitä, että osa raaka-aineista olisi vähän raakoja ja osa mennyt ylikypsiksi. Lopuksi vain kaikki sekaisin ja mausteet pannuun”, sanoo Uosukainen.

 

Kevään paras pyttipannu

2–3 henkilölle

Pyttipannu on luottoruoka. Tähän kevätversioon uppoavat sesongin maistuvimmat antimet. Voit vaihdella pyttipannun kasviksia makusi ja saatavuuden mukaan. Mehevistä kasviksista valmistettu pyttipannu ei kastiketta kaipaa, etenkin jos paistat kananmunat siten, että keltuainen jää juoksevaksi.

 

Kevään paras pyttipannu:


Laita Weber-parila lämpenemään. Aseta parilan toiselle puolelle korkeampi paistolämpötila ja toiselle puolelle matalampi. Viileämmällä puolella ruoka ei enää kypsy mutta pysyy silti lämpimänä.

Huuhtele parsat ja napsauta pois niiden puumainen kanta. Huuhtele porkkanat ja perunat, ja pilko ne, parsat, kukkakaali ja nakit suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Lisää parilalle hieman voita ja öljyä. Aloita paistamalla perunat ja porkkanat, joiden kypsyminen vie pisimpään. Lisää hetken kuluttua parilalle myös muut raaka-aineet, mutta sipulit ja valkosipulit vasta aivan lopuksi.

Pyttipannun raaka-aineet kannattaa paistaa erikseen, jotta saat kypsennettyä ne täydelliseen kypsyyteen. Siirrä kypsyneet raaka-aineet huilaamaan parilan viileämmälle puolelle.

Yhdistä lopuksi parilalla kaikki kypsennetyt raaka-aineet ja mausta pienellä hyppysellä suolaa ja pippuria. Anna pyttipannun levätä parilan viileämmällä puolella sillä aikaa, kun paistat kananmunat kuumalla puolella.

Kokoa pyttipannuannokset lautasille, aseta lopuksi päälle paistettu kananmuna. Viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla ja koristele halutessasi yrteillä ja syötävillä kukilla.

 

Tutustu Weberin kaikkiin tuotteisiin verkkosivuilla. Muista myös seurata Weberiä Instagramissa @weber_suomi.

 

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.