Kaupallinen yhteistyö: Winestate
Kevään saapuessa aurinko saa viinilasinkin kimaltelemaan, ja silloin paras täyte lasiin on ihana, raikas riesling. Kuiva ja ihanan hedelmäinen Anselmann Riesling on erinomainen valinta sesongin parhaisiin hetkiin. Se sopii erinomaisesti kasvisten, merenelävien sekä suolaisten piirakoiden kylkeen. Nappaa herkullisen parsapiirakan resepti talteen ja kokeile itse!
Kevään juhlapöydän jalokivi on kaunis ja helppo parsapiirakka
Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa kevään saapumista kuin nauttia herkullisesta ruoasta ja hyvästä viinistä ystävien seurassa? Tämä upea parsapiirakka miellyttää silmää lähes yhtä paljon kuin makunystyröitä.
Parsapiirakka on helppo, herkullinen ja kaunis tarjottava kevään tärkeisiin hetkiin. Sen rapea lehtitaikinapohja täytetään tuorejuustolla, parsalla ja fetajuustolla. Lopputulos on sopiva yhdistelmä suolaisuutta, täyteläisyyttä sekä raikkautta. Reseptiä on myös helppo varioida oman maun mukaan lisäämällä esimerkiksi kylmäsavulohta.
Kuiva ja hapokas riesling on täydellinen makupari tyylikkäälle parsapiirakalle
Kylkeen kaadetaan tietenkin tyylikäs Anselmann Riesling Classic 2021. Tämä hurmaavan hedelmäinen viini on täynnä kevään raikkautta ja makua, ja se täydentää täydellisesti suolaisen ja juustoisen parsapiirakan makumaailman. Lehtitaikinan rapeus, kastikkeen täyteläisyys ja täytteiden raikkaus on loistava yhdistelmä hapokkaan riesling-valkoviinin kanssa.
Helppo ja herkullinen parsapiirakka
6–8 henkilölle
Valmistusaika: 40 min
- 400 g lehtivoitaikinalevy
- 150 g ranskankermaa
- 200 g yrttituorejuustoa
- 1 limen mehu puristettuna
- 100 g (1 rs) yrttimaustettuja fetajuustokuutioita öljyssä
- 1 kananmuna
- 500 g parsaa
- suolaa ja pippuria
Koristesalaatti:
- ½ rku viinisuolaheinää
- ½ kurkku
- 100 g pala cantaloupemelonia
- 10 kirsikkatomaattia
- 4 retiisiä
Lisäksi:
- 1 rkl pinjansiemeniä
- 5 oksaa tuoretta tilliä
- syötäviä kukkia
Valuta fetajuustot ja ota niiden öljy talteen. Murusta juustokuutiot kulhoon ja sekoita kastikkeeksi yhdessä ranskankerman, tuorejuuston ja limemehun kanssa.
Huuhtele parsat, napsauta niiden puinen kantaosa pois ja halkaise pituussuunnassa. Leikkaa muutamasta parsasta niiden nuppu pois ja säästä koristesalaattia varten.
Sulata lehtivoitaikina ja kauli ohuemmaksi. Voitele taikinan reunat kananmunalla 3 cm leveydeltä.
Levitä kastike pohjan voitelemattomalle alueelle ja asettele halkaistut parsat sen päälle. Ripottele päälle vähän suolaa ja pippuria. Kypsennä 200-asteisessa kiertoilmauunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa kuorittu meloni ja retiisit ohuiksi viipaleiksi, puolita tomaatit ja leikkaa kurkusta kuorimaveitsellä pitkiä, ohuita suikaleita. Käytä kurkun kiinteämmät reunaosat, mutta jätä pehmeämpi keskiosa käyttämättä. Huuhtele ja kuivaa viinisuolaheinän lehdet.
Pirskottele fetajuustojen öljy jäähtyneen piirakan päälle. Koristele piirakka mielesi mukaan salaatilla, parsannupuilla, syötävillä kukilla, tillillä ja pinjansiemenillä.