Varsikaalit valloittavat kevään ensimmäisinä vihanneksina – ne ovat maukkaita ja valmistuvat käden käänteessä. Tämä broccolini-tofuwokki on arjen pelastaja, sillä se on nopea valmistaa.
Vinkki: Broccolini tai varsiparsakaali on herkullinen ja helppokäyttöinen kasvis, mutta se kypsyy nopeasti, joten ole tarkkana. Helppo lisuke syntyy, kun käytät broccolinin nopeasti pannulla voin ja valkosipulin kanssa.
Nopea broccolini-tofuwokki
Neljälle
Valmistusaika: 30 min
- 250 g tofua
- 250 g broccolineja
- 1 keltainen paprika
- 1 sipuli
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 100 g nuudeleita
Kastike:
- 1 punainen chili
- 20 g inkivääriä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 dl vettä
- 1 dl ananasmehua tai omenamehua
- 1/2 dl sokeria
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl maissitärkkelystä
Tarjoiluun:
- kevätsipulia ja korianteria
Valmista ensin kastike. Pilko chili pieneksi. Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulinkynnet pieneksi. Siirrä kulhoon ja mittaa joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja tarkista, ettei maissitärkkelys jää paakkuiseksi. Nosta sivuun odottamaan.
Kuivaa tofu puhtaalla keittiöliinalla tai talouspaperilla. Leikkaa pieniksi kuutioiksi ja laita sivuun odottamaan. Kuori ja leikkaa sipulit puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenkota, siivuta ohuiksi siivuiksi. Leikkaa broccolinit muutamaan osaan.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Paista tofu reilussa öljyssä rapeaksi. Siirrä pannulta sivuun odottamaan. Kuullota sipuleita muutama minuutti pannulla, lisää paprikat ja broccolinit. Paista muutama minuutti. Lisää tofut sekä kastike, anna porista 2–3 minuuttia. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää keitetyt nuudelit ja sekoita. Viimeistele silputulla kevätsipulilla ja korianterilla ja tarjoile heti.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.