Kaupallinen yhteistyö: Winestate

 

Loppukesän lämpimät illat houkuttelevat nauttimaan pitkistä illallisista ystävien kesken. Lasiin kaadetaan kylmää Viña Esmeralda -valkoviiniä ja pöytä katetaan rennolla sormisyötävällä. Kippis! 

 

shanghai-taco ja valkoviini

Keskihapokas Viña Esmeralda sopii erinomaisesti etenkin tulisen ruoan kaveriksi 

Vielä on kesää jäljellä, paljon! Heinä- ja elokuun lämpimät, pimenevät illat ovat oiva aika tarttua hetkeen ja kutsua ystävät pöydän ympärille sen kummempia suunnittelematta. Tarvitset ainoastaan pullon hyvää viiniä sekä jotakin syötävää. Kesän trendikkäin ruoka on käsin syötävät, raikkaat Shanghai-tacot. Kylkeen avataan raikas, eloisa ja pääryinäinen Viña Esmeralda

Oletko kuullut Shanghai-tacoista? Erityisen herkulliseksi ne tekee paratha-sipulilettujen rapeus, aasialaisittain marinoidun tofun umamisuus sekä raikas salaattimix ja kevyen tulinen itusalaatti. Kotimaisen vivahteen tacoihin tuo itsetehty punaherukkavinegrette, joka on sekä mukavan makea että ihanan hapokas. Sipuliletut voi halutessaan helposti korvata jokaisesta kaupasta löytyvillä tortilla-letuilla. 

Viña Esmeralda on loistava valinta loppukesän rentoihin illanviettoihin, erityisesti mausteisten ja hieman tulisempien ruokien kaveriksi. Tämä puolikuiva, keskihapokas viini hurmaa intensiivisen hedelmäisellä ja kukkaisella tuoksullaan, jossa on kypsää päärynää, passiohedelmää ja mausteita. 

Viini on parhaimmillaan, kun viilennät sen 10–12 asteeseen ennen tarjoilua. Viña Esmeraldan kevyet ja raikkaat aromit täydentävät Shanghai-tacojen makumaailmaa täydellisesti, tasapainottaen ruoan mausteisuutta ja korostaen sen vivahteita. Ystävät koolle ja kokeilemaan! 

 

Shanghai-tacot twistillä

4 kpl
Valmistusaika: 30 min

Punaherukkavinegrette:

  • 1 dl tuoreita punaherukoita
  • 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicosiirappia tai -etikkaa
  • hyppysellinen suolaa

 

Muut ainekset:

  • 1 pkt (300 g) tofua (esim. aasialaisittain marinoitua)
  • 4 kpl sipulisia parahta-leipäsiä tai pieniä tortillalettuja
  • n. 30 g valmista salaattimixiä
  • n. 20 g silmusalaattia (esim. tulista silmusalaattia)
  • chilimajoneesia
  • pieni punainen chili viipaloituna
  • korianteria
  • limelohkoja
  • seesaminsiemeniä 

valkoviini

 

Kuivaa tofu kevyen painon alla pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kuivattu tofu noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi.

Valmista vinaigrette sekoittamalla kaikki vinaigreten raaka-aineet keskenään pienessä kulhossa. Murskaa osa herukoista kevyesti. Anna kastikkeen maustua sen aikaa kun valmistat muut raaka-aineet.

Paista tofu paistinpannulla, leikkaa pitkiksi tikuiksi ja pidä lämpiminä. Lämmitä paratha-letut pannulla.

Kokoa tacot laittamalla lämpimien paratha-lettujen päälle chilimajoneesia, salaattimixiä, lämpimiä tofutikkuja ja hieman punaherukkakastiketta. Lisää lopuksi silmusalaattia, punaherukkavinaigretteä, korianteria ja chiliviipaleita. Viimeistele ripottelemalla päälle seesaminsiemeniä.

Tarjoile tacojen kanssa halutessasi limelohkoja.

Vinkki! Paratha-letut löydät parhaiten aasialaisten kauppojen pakkasesta.

 

Muista myös seurata Winestatea Instagramissa ja TikTokissa

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.