Kylmänä tarjoiltava vihreä gazpacho on perinteistä poikkeava kesäkeitto, joka maistuu taivaalliselta kuumana kesäpäivänä.
Vinkki: Kokeile myös klassista punaista gazpachokeittoa, jossa pääosassa ovat kesän kypsentämät tomaatit. Valitse yksinkertaiseen keittoon mahdollisimman laadukkaita ja kypsiä vihanneksia.
Vihreä gazpacho
Kahdelle
Valmistusaika: 15 min
- 1 vihreä paprika
- 1 sellerinvarsi
- ½ kurkku
- ½ –1 vihreä chili
- 1 valkosipulinkynsi
- 30 g pinaattia
- ½ sitruunan mehu
- 1 ½ dl jogurttia
- 40 g vaaleaa leipää
- ⅓ ruukkua basilikaa
- ½ ruukkua persiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sokeria
- ½ –1 tl suolaa
- muutama jääpala
Koristeluun:
- jogurttia
- basilikanlehtiä
Huuhtele kasvikset. Halkaise paprika ja poista siemenkota. Kuori valkosipulinkynsi. Leikkaa kasvikset rouheasti pienemmiksi paloiksi ja lisää ne tehosekoittimeen. Purista mukaan sitruunamehu sekä lisää öljy, jogurtti, leipä, yrtit, sokeri, suola ja jääpalat. Surauta tehosekoittimessa sileäksi keitoksi.
Nauti kylmänä – parhaalta keitto maistuu, kun se on tekeytynyt hetken jääkaapissa. Koristele jogurtilla ja basilikalla ennen tarjoilua. Keitto sopii kesäiseksi alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi tuoreen leivän kera.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.