Kesän maukkaat kasvikset kypsyvät grillissä meheviksi ja paahteisiksi. Grillatut kasvikset ja feta-jogurttikastike vie kasvisten makumaailman suoraan välimerelle. Kasvikset tarjoillaan raikkaan feta-jogurtin kanssa.

Vinkki: Kasvisten grillaamisessa vain mielikuvitus on rajana – kokeile rohkeasti purjoa, avomaankurkkua tai vaikka vesimelonia!

 

Grillatut kasvikset ja feta-jogurttikastike

Neljälle
Valmistusaika: 45 min

Feta-jogurttikastike:

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 150 g fetajuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa 
  • mustapippuria

Yrttiöljy:

 

Valmista ensin fetajogurtti-kastike. Murskaa fetajuusto haarukalla hienoksi. Sekoita jogurtin kanssa ja lisää sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään vartiksi.

Pese ja kuivaa kasvikset. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise kesäsipulit pitkittäissuunnassa. Leikkaa varhaiskaali lohkoiksi niin, että kanta pitää lohkoja kasassa.  

Mittaa öljy pieneen kuppiin ja sivele pullasudilla öljyä kasvisten pintaan. Grillaa kasviksia keskilämmöllä kypsymisjärjestyksessä. Munakoisot ensin, sitten kesäkurpitsat, varhaiskaali ja kesäsipulit. Munakoisot kypsyvät viisi minuuttia per puoli, muille riittää kolme.

Hienonna yrtit veitsellä. Käytä lehtipersiljasta myös varret. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki yrttiöljyn ainekset keskenään.

Laita grillatut kasvikset tarjoiluvadille ja lusikoi päälle yrttiöljy. Tarjoa feta-jogurttikastikkeen kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Grillatut kasvikset ja feta-jogurttikastike