Kaupallinen yhteistyö: Hetki
Hetki-salaattisekoitukset kruunaavat kevään juhlahetket kuten vapun sekä äitienpäivän.
Salaatit ovat lähes poikkeuksetta olennainen osa juhlapöytää, juhlasta riippumatta. Hetki-salaatit ovat pelastaja juhlavalmisteluissa sekä kiireisessä arjessa. Valmiiksi pestyt salaattisekoitukset voi kaataa suoraan salaattikulhoon tai lautaselle ja tuunata haluamallasi tavalla. Tässä kaksi herkullista vinkkiä: Hetki Taco salaattisekoituksesta valmistuva paahdettu tex-mex-riisisalaatti sekä lämmin kasvis-fetasalaatti jonka pohjana toimii Hetki Rose salaatti -pussi. Näillä salaateilla hurmaat juhlaväen vappuna, äitienpäivänä sekä muissa kevään juhlahetkissä.
Paahdettu Tex-mex-riisisalaatti
4 annosta
Valmistusaika: 30 min + riisin keittäminen ja viilentäminen
- 1 pss (150 g) Hetki Tacosalaattisekoitusta
- 1 ½ dl riisiä (tai 3 dl valmiiksi keitettyä riisiä)
- 3 ½ dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 1 paprika
- 4 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl soijaa
- 1–2 rkl chilikastiketta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 pss (300 g) pakastettuja edamamepapuja
- 1 limen mehu
- Keitä riisi kasvisliemellä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (noin 15–20 minuuttia). Anna riisin jäähtyä ja viilennä se jääkaapissa.
- Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Laita riisi ja paprikat kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, soija, chilikastike ja mausteet. Levitä riisi tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paahda riisiä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja sekoita. Laita riisi takaisin uuniin kymmeneksi minuutiksi tai kunnes riisit ovat paahtuneet rapsakoiksi.
- Sulata edamamepavut kiehauttamalla ne vesitilkassa kattilassa tai mikrossa. Siivilöi pavut. Laita Tacosalaatti tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon salaattipussin kastike. Lisää paahdettu riisi salaatin pinnalle lämpimänä tai jäähtyneenä. Lisää pavut ja purista päälle limen mehua. Viimeistele annos Tacosalaatin maissilastuilla.
Lämmin kasvis-fetasalaatti
4 annosta
Valmistusaika: 20 min
- 1 pss (150 g) Hetki Rosesalaattisekoitusta
- 2 suippopaprikaa
- 2 punasipulia
- 1 kesäkurpitsa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- ½ ruukkua timjamia
- 4 rkl öljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 pkt (200g) fetaa
- 2 dl oliiveja
- Pilko paprikat, sipulit ja kesäkurpitsat reiluiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Hienonna yrtit.
- Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sipulia, valkosipulia, paprikoita ja chiliä hetki. Lisää pannulla kesäkurpitsat ja sekoita hyvin. Paista 3–4 minuuttia niin, että kasvikset kypsyvät hieman. Kaada pannulle punaviinietikka ja annan nesteen kiehahtaa kasaan. Mausta paistos timjamilla, hunajalla, paprikalla, suolalla ja pippurilla.
- Kaada Rosesalaatti tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon pakkauksen mukana tuleva valkoinen balsamico -kastike. Lisää salaattiin paistetut kasvikset, murenna päälle fetajuustoa ja lisää oliiveja.
Kaipaatko värikkäitä vaihtoehtoja päivän eri ruokahetkiin? Tutustu Hetki- tuotteisiin ja resepteihin sekä Satokausikalenterin® inspiroiviin vinkkeihin. Muista myös seurata Instagramissa @lounashetki
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme päivittäin reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.