Keväässä parasta on, kun pääsee grillin äärelle ja valmistamaan ruokaa, eikö? Kasattiin juureksista värikäs kasvisnyytti ja päätettiin aloittaa ulkoruokailukausi nyt. Kevään ensimmäiset auringonsäteet saa ruoan kuin ruoan maistumaan paremmalta ulkona!

 

Kasvisnyytit grillissä

Neljälle
Valmistusaika: 40 min

Lisäksi:

  • foliota ja leivinpaperia

 

Laita kattilallinen vettä kiehumaan ja mausta se suolalla.

Kuori porkkana, palsternakka, lanttu ja sipulit ja leikkaa ne reilun suupalan kokoisiksi paloiksi. Keitä porkkana, palsternakka ja lanttu suolalla maustetussa vedessä 5 min, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Huuhtele keitetyt juurekset kylmällä vedellä, jotta niiden kypsyminen loppuu.

Hienonna valkosipuli ja puolita kirsikkatomaatit.

Leikkaa foliosta isoja arkkeja ja käännä ne kaksinkerroin, jotta saat foliosta tuplakääreen. Leikkaa leivinpaperista hieman pienempiä paloja ja laita ne folion päälle. Kasaa leivinpaperin päälle keitettyjä juureksia ja muut kasvikset. Lusikoi kasvisten päälle salaattijuustokuutioita ja salaattijuuston marinointiöljyä. Mausta keot suolalla ja pippurilla. Aseta viimeiseksi päälle timjamin- ja rosmariininoksia.

Kääri nyytit tiiviisti kiinni ja kypsennä grillissä. Nyytit ovat valmiita kun niiden sisältä kuuluu reilusti sihinää ja niistä nousee höyryä – eli noin 15 minuutin kypsentämisen jälkeen.

Tarjoile mieluisan lisukkeen kera.

Kasvisnyytit grillissä