Kaupallinen yhteistyö: Apetit

Talvikaudella väriä ruokapöytään tuovat kotimaiset pakastekasvikset, jotka ovat aina parhaimmillaan. Ryhtiä ja raikkautta ne saavat sesongin sitruksista, kokeile vaikka appelsiinilla ja valkosipulilla maustettuja herneitä, klementiini-chiliporkkanoita tai sitruunalla tai yrteillä marinoitua papusekoitusta. Nämä helpot ja herkulliset kasvislisukkeet hurmaavat joulun juhla-aterialla!

 

Apetitin pakastekasvikset ovat aina sesongissa

Kotimaiset kasvikset ovat edelleen sesongissa vaikka talvi tekee tuloaan, sillä pakastetuotteet mahdollistavat laadukkaiden kotimaisten kasvisten nauttimisen ympäri vuoden. Apetitin sopimusviljelijöiden pelloilla sato korjataan sen ollessa parhaimmillaan ja toimitetaan käsittelyyn ja pakastettavaksi mahdollisimman pian korjaamisen jälkeen. Esimerkiksi kotimaisen herneen matka pellolta pakastimeen taittuu noin kahdessa tunnissa. Ripeä tuotantoprosessi ja teollinen pakastus takaavat, että kasvisten ravinteet ja maku säilyvät erinomaisen hyvin – useissa tapauksissa ravintoaineet ovat tallella jopa paremmin kuin pitkään varastoiduissa, käsittelemättömissä kasviksissa. Apetitin pakastetuotteiden raaka-aineista jopa 80 prosenttia tulee Suomesta, eivätkä ne sisällä lainkaan lisäaineita.

Sitrushedelmillä uutta ulottuvuutta

Sesongin sitrushedelmät tekevät ihmeitä pakastealtaan antimille. Raikas marinadi, jossa on ripaus raastettua sitruunankuorta tai muutama ruokalusikallinen appelsiinimehua, antaa kasviksille ryhtiä, raikkautta ja hapokkuutta. Makeat klementiinit sopivat myös erinomaisesti ruoanlaittoon, ja niistä kannattaakin hyödyntää sekä kuori että mehu. Makuelämyksen maksimoimiseksi voit parittaa sitrushedelmät tuoreiden yrttien, chilin tai vaikka valkosipulin kanssa. Lisää sitruunan makua käyttämällä sitruunan makuista Neito rypsiöljyä

 

Raikkautta joulupöytään

Joulu on herkuttelun aikaa, mutta se ei tarkoita, että kaiken täytyy olla raskasta ja rasvaista. Taio raikkaat ja nopeat lisukkeet juhlapöytään käyttämällä pakastekasviksia ja sitrushedelmiä. Valkosipuli ja appelsiini tuovat uutta twistiä klassikkolisuke herneisiin, testaa myös sopiva tuliset klementiinichiliporkkanat ja sitruunalla ja yrteillä höystetyt pavut. Pirteät kasvikset tuovat sopivaa tasapainoa raskaille jouluruuille. Voit myös yhdistellä eri marinadeja ja pakastekasviksia mielesi mukaan. Pakastekasvikset ovat myös loistava tapa vähentää ruokahävikkiä: pakkasesta voi napata vain tarvittavan määrän ja jättää loput odottamaan seuraavaa kertaa.

Kolme helppoa kasvislisuketta joulupöytään

Klementiini-chiliporkkanat

 

Appelsiini-valkosipuliherneet

Sitruuna-yrttipavut  

Klementiini-chiliporkkanat: 

Valmista porkkanat pakkauksen ohjeiden mukaisesti. 

Hienonna chili kulhoon. Pese ja kuivaa klementiini huolellisesti. Raasta kulhoon klementiinin kuori ja purista joukkoon myös mehu. Mittaa sekaan muut raaka-aineet ja sekoita. Kaada marinadi pikkuporkkanoiden päälle ja sekoita. 

Appelsiini-valkosipuliherneet 

Valmista herneet pakkauksen ohjeiden mukaisesti. 

Pese ja kuivaa appelsiini huolellisesti. Raasta kulhoon appelsiininkuori ja valkosipulinkynsi. Purista appelsiinista mehu ja mittaa joukkoon muut raaka-aineet, sekoita tasaiseksi. Kaada marinadi kypsien herneiden päälle ja sekoita.

Sitruuna-yrttipapusekoitus 

Valmista papusekoitus pakkauksen ohjeiden mukaisesti. 

Hienonna timjami tai minttu hienoksi ja siirrä kulhoon. Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunankuori kulhoon ja purista sitruunasta mehu. Mittaa joukkoon muut aineet ja sekoita. Kaada marinadi kypsien papujen joukkoon ja sekoita. 

 

Lisää nopeita, arkea helpottavia reseptejä löydät Apetitin verkkosivuilta. Ota myös Instagram-tili seurantaan @apetitruoka!

Pysy linjoilla Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä sekä tietoa Satokausi-kasviksista.