Varsiparsakaali on parsakaalin ja kiinalaisen parsakaalin yhdistelmä, jonka voi syödä kokonaan, varresta kukintoon. Sillä on ohuet, pitkät ja rapean mehukkaat varret sekä pienet kukinnot. Maku on mieto, hieman makea ja parsakaalia muistuttava. Valitse napakoita, kirkkaanvihreitä varsia, joiden nuput ovat tiiviitä.

Käyttövinkit

Kypsennettynä: Erinomainen kevyesti höyrytettynä, paistettuna pannulla (esim. valkosipulin ja chilin kera), uunissa paahdettuna tai grillattuna. Lisukkeena: Tarjoa lihan, kalan tai kanan kanssa. Sopii hyvin myös vokkeihin, risottoihin ja pastaruokiin. Salaatit: Jäähdytettynä ja kypsennettynä antaa mukavaa rakennetta ja makua salaatteihin. Sellaisenaan: Nuoret ja ohuet varret voi nauttia myös raakana dippivihanneksena.