RUOKA
Tervetuloa tomaattitaivaaseenRUOKA
RUOKA

Tervetuloa tomaattitaivaaseen

Harva tulee marketissa miettineeksi, miten kotimaiset kasvihuonevihannekset päätyvät Närpiön Vihanneksen tuttuihin laatikoihin. Satokausikalenteri lähti retkelle Svenn Sigg Ab:n kasvihuoneelle, jossa viljelijä Patrik Sigg kasvattaa tomaatteja Närpiön Vihannekselle. Taimesta tomaatiksi Sven Sigg Ab on Suomen suurin tomaatintuottaja. Viljelyalaa Siggin kasvihuoneista löytyy 9,2 hehtaaria, ja yhdellä hehtaarilla voi kasvaa...

Lue artikkeli

Uusimmat artikkelit

Pieni viinisanakirja ja sesongin ensimmäinen parsasalaatti

Pieni viinisanakirja ja sesongin ensimmäinen parsasalaatti

Laadukas viini kruunaa huolella valmistetun aterian. Pääsimme tovi sitten nauttimaan herkullisesta viinitastingista Vindirektillä,...

Muksujen kanssa keittiössä: leffaillan hodarit kaalisalaatilla

Muksujen kanssa keittiössä: leffaillan hodarit kaalisalaatilla

Monet vanhemmat tuskailevat saman asian kanssa: miten saada lapset syömään muitakin vihanneksia, kuin vain...

Nyt sesongissa varma kevään merkki parsa!

Nyt sesongissa varma kevään merkki parsa!

Ota kaikki irti parsan lyhyestä sesongista! Höyrytä, keitä, paista, paahda, grillaa ja marinoi - kaikki sallittua oli se sitten valkoinen tai vihreä parsa.

Satokausi-koulu tulee taas! – Huhtikuun makuparit

Satokausi-koulu tulee taas! – Huhtikuun makuparit

Helmikuussa lanseerasimme yhdessä Food Market Herkun kanssa supersuosituksi nousseen Satokausi-koulun! Tällöin jaoimme kasvisten ilosanomaa...

Muksujen kanssa keittiössä: uunimunakas vihanneksilla

Muksujen kanssa keittiössä: uunimunakas vihanneksilla

Kasvikset ovat tärkeä osa täysipainoista ruokavaliota aina vauvasta vaariin. Vaikka lapset ovat luonnostaan uteliaita,...

Hedelmäisillä välipaloilla puhtia arkeen

Hedelmäisillä välipaloilla puhtia arkeen

Välipalat ovat tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Kehittelimme yhteistyössä Valion kanssa kaksi raikasta välipalaa, joista...

Tutkimusmatka syötävien kukkien ja versojen maailmaan – Mimis Kotipellon puutarha

Tutkimusmatka syötävien kukkien ja versojen maailmaan – Mimis Kotipellon puutarha

Keväästä alkaen Satokausikalenterin blogi päivittyy myös puutarhakuulumisilla. Turkulaiset puutarhuriopiskelijat Riikka ja Wiivi tarjoavat vinkkejä ja tietoa...

Tätä on kaivattu! – Parhaat kasvisreseptit samasta paikasta

Tätä on kaivattu! – Parhaat kasvisreseptit samasta paikasta

Olemme tänä vuonna tykittäneet sosiaalisen median kanaviimme toinen toistaan herkullisempia kasvisreseptejä! Vuoden alussa lanseerattuun...

Tutustu kategorioihimme: