Kaupallinen yhteistyö: @picadelisuomi

Pikaruoka mielletään helposti roskaruoaksi, mutta onneksi raikkaat Picadeli-salaattibaarit ovat tulleet mullistamaan tämän käsityksen! Picadelin ihastuttavan terveellinen pikaruoka onkin roskaruoan täydellinen vastakohta. Satokausikalenteri suunnitteli Picadelin laajoista valikoimista kolme houkuttelevaa ja kasvisrikasta settiä, joista poimit sesongin parhaat maut niin kesän grillijuhliin, toimistolounaalle kuin perheen illallispöytäänkin.


Picadeli on ihastuttava arjen pelastaja!  

Hektinen työpäivä, lapset harrastuksiin, kiireellä treenaamaan, kotitöitä ja terveellisesti pitäisi silti muistaa arjenkin keskellä syödä…. Kuulostaako tutulta? Onneksi jo 200 ruokakaupasta löytyvä Picadeli-salaattibaari tuo kiireiseen arkeen ihastuttavaa helpotusta, sillä runsas valikoima ratkaisee kätevästi ajankäytön haasteita.

Supersuosittujen Picadeli-salaattibaarien tuotteet ovat terveellisiä, monikäyttöisiä sekä ravinteikkaita. Kaiken kukkuraksi salaattiannoksien hinnat ovat kohtuullisia. Picadelin tavoitteena onkin se, että terveellinen syöminen ei ole hinnasta kiinni.

Ravintosuositusten mukaisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja ei aina kiireen keskellä tule nautittua. Päivän tarvittava kasvismäärä tuleekin helposti nautittua Picadelin antimilla ja Satokausi-kalenterin vinkeillä! 

Vastuullisia ja fiksuja aterioita

Ympäri Suomea löytyvistä Picadeli-salaattibaareista löytyy makuelämyksiä vaativampaakin makuun ja yksilöllisiin tarpeisiin, eikä kestosuosikkejakaan ole unohdettu. Picadeli uudistaa ja kehittää valikoimaansa jatkuvasti uusimpien trendien ja asiakaspalautteiden pohjalta. Esimerkiksi herkullisia vegaanisia tuotteita tiskistä löytyy jo kiitettävän paljon. Picadeli-salaattibaarissa saa olla luova ja kokeilla vaikka joka päivä jotakin uutta yhdistelmää!

Jokaiselle tuotteelle löytyy selkeä kuvaus, ravintosisältö ja allergeenitiedot. Picadeli-pisteillä voit kasata nopeasti monipuolisen ja ravintosuositusten mukaisen aterian hyvine rasvoineen, proteiineineen sekä hiilihydraatteineen. Salaattibaarien raaka-aineet ovat aina takuulla raikkaita ja tuoreita. Tuoreudesta pidetään tarkasti huolta erityisen hälytysjärjestelmän avulla.

Picadeli-annoksen voi nautiskella huoletta tietäen, että raaka-aineet on valittu ja tuotettu vastuullisesti ihmisten, ympäristön ja eläimien oikeuksia kunnioittaen. Esimerkiksi kaikki eläinperäiset tuotteet voidaan jäljittää niiden kasvattajille asti. Yrityksen tavoitteena on konkreettisilla toimenpiteillä edistää kestävän kehityksen mukaista toimintaa sekä toimia esimerkkinä muille elintarvikealalla toimiville yrityksille.

Satokausikalenterin kolme valmista Picadeli-settiä sesongin herkuista! 

Satokausikalenteri sai herkullisen tehtävän testata ja kehitellä kolme valmista Picadeli-settiä. Mikä näistä on sinun suosikkisi: Grillikauden Kunkku, Kiireisen päivän Lohi-nuudelisalaatti vai Kesän raikkain vegaaninen salaatti? Kokeile ja makustele vaikka kaikki! 

Grillikauden kunkku -salaatti

Coleslaw on perinteinen grillijuhlien salaattikunkku. Tuunasimme perinteisesti majoneesipohjaisen herkun lisukkeiden avulla tuuman verran raikkaammaksi. Coleslaw saa kavereikseen lautaselle sesongin raikasta vesimelonia ja makoisaa kurkkua

Oman twistinsä tähän makoisaan lounasannokseen tuovat kanan maustamiseen käytetyt kesäisen raikkaat sitruuna ja inkivääri. Älä myöskään unohda viimeistellä annosta suolatuilla ja paahdetuilla maissinjyvillä – ne tuovat mukavaa rapeutta ja kevyttä suolaisuutta annokseen. 

Salaatin voi kasata esimerkiksi kerroksittain lasipurkkiin ja ottaa mukaan töihin lounaaksi. Saat työkaverit varmasti hyvällä tavalla kateellisiksi, jos he näkevät herkullisen lounaasi jääkaapissa! 

Satokausi-grillijuhlia varten annoksen sitruuna-inkiväärikanan voi vaihtaa kanavartaiksi. Kanavartaat ovat herkullisia jo sellaisinaan, mutta juhlissa ne lämmitetään nopeasti grillissä. Salaatti kasataan isolle tarjoiluvadille ja grillatut vartaat laitetaan kruunuksi salaatin päälle – koko komeus laitetaan esille keskelle pöytää “family style”!

Valmistusohjeet:
Kahdelle

 • 2 kauhallista coleslaw-salaattia
 • 3 pihdillistä jäävuori-romainesalaattimixiä
 • 3 kauhallista sitruuna-inkiväärikanaa
 • 4 kauhallista vesimelonikuutioita
 • 2 kauhallista kuutioitua kurkkua
 • 2 pientä kauhallista suolattuja ja paahdettuja maissinjyviä

Grillatessa käytä sitruunainkiväärikanan tilalla:

 • 6 kpl kanavartaita

Tee kaksi salaattiannosta näin:
Asettele jäävuori-romainesalaattimixiä syvän lautasen pohjalle. Asettele coleslaw raidaksi lautasen keskelle salaattimixin päälle. Asettele loput raaka-aineet (maissinjyviä lukuun ottamatta) omiksi raidoikseen – jätä kuitenkin hieman salaattimixiä näkyviin lautasen toiseen laitaan. Ripottele paahdettuja maissinjyviä annoksen päälle. 

Voit halutessasi koristella annokset tuoreilla yrteillä – esimerkiksi timjami toimii tämän salaatin kanssa mainiosti.

Tarjoa salaatti grillijuhlissa (4 hlö) porukalle näin:
Tuplaa raaka-ainemäärät. Asettele coleslaw keoksi ison, pyöreän tarjoiluvadin keskelle. Ripottele jäävuori-romainesalaattimix coleslaw’n ympärille. Asettele vesimeloni- ja kurkkukuutiot salaattimixin päälle kolmeksi keoksi: klo 12.00, klo 16.00 ja klo 19.00 kohdalle.

Grillaa kanavartaat nopeasti, jotta ne saavat kauniin värin pintaansa. Asettele ne tarjoiluvadin keskelle coleslaw-salaatin päälle. Viimeistele ripottelemalla maissinjyviä päälle. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Kiireisen päivän lohi-nuudelisalaatti

Lohi-nuudelisalaatti on täydellinen ateria kiireisen arkipäivän pelastajaksi. Se on yhtä lailla herkullinen salaattina kuin maukkaana taskutortilla-ateriana. Kumpana sinä tykkäisit tästä annoksesta enemmän?

Annoksessa on valmiiksi paljon herkullisia makuja (sitrusta, seesamia ja savulohta), joten se ei enää kaipaa lisäsuolaa tai -mausteita. Myös salaatinkastike syntyy olemassa olevista raaka-aineista pikkelöidyistä punasipulista ja porkkanasta. Pikkeliliemi on herkullisen hapokasta ja raikastaa annoksen mahtavasti. Kesän maut lautaselle tuo sesongissa oleva tomaatti.

Muista, että salaattiannoksen ei tarvitse olla tylsästi esillä – vaikka annos nautittaisiinkin kiireellä töiden tai koulun ja treenien välillä. Kun panostat annosteluun, tulee nopeastakin ruokailusta astetta verran juhlavampi.

Isolta lautaselta annos pääsee aina esille paremmin. Varmista kuitenkin, että annoskokosi ei turhaan kasva isomman lautasen myötä. Helppo kikka hienostuneempaan salaattiannosteluun tulee tässä: laita salaattipeti lautaselle ja loput raaka-aineet omiksi raidoikseen salaattipedin päälle. Näin salaatti ei ole perinteisenä kekona kulhossa, vaan jokainen herkullinen raaka-aine pääsee oikeuksiinsa! Tuoreet yrtit piristävät aina koristeena annoksen kuin annoksen.

Valmistusohjeet

Kahdelle

 • 4 pihdillistä lehtikaalisalaattia
 • 3 kauhallista sitrus- & seesami-nuudelisalaattia
 • 2 kauhallista lämminsavulohta
 • 2 kauhallista kuutioitua Gouda-juustoa
 • 3 kauhallista cocktailtomaatteja
 • 1 pihdillinen pikkelöityä punasipulia
 • 1 kauhallinen pikkelöityä porkkanaa

Asettele lehtikaalisalaatti lautasen pohjalle ja nuudelisalaatti sen päälle. Asettele loput raaka-aineet (punasipulia lukuun ottamatta) raidoiksi salaattipedille. Koristele annos pienellä keolla pikkelöityä punasipulia. 

Kaunis annostelu on puoli ruokaa – oli kyseessä sitten ravintolaillallinen tai kiireinen arki-illallinen kotona!

Tortillataskut:
Nämä raaka-aineet taipuvat hyvin myös tortillataskuiksi. Tällöin tarvitset lisäksi kaksi isoa tortillalettua:

Leikkaa tortillan keskeltä viilto reunaan asti. Laita yhteen tortillaneljännekseen lehtikaalia ja punasipulia, toiseen pikkelöityä porkkanaa, kolmanteen lämminsavulohta ja neljänteen juustokuutioita. Käännä tortilla viuhkamaiseksi taskuksi niin, että jokaiseen väliin jää yksi erillinen täyte. Grillaa tortillatasku pannulla kauniin ruskeaksi ja lämpimäksi. Voit käyttää toista paistinpannua paiston aikana painona tortillataskun päällä. Tällöin valmiista taskusta tulee tiiviimpi ja se lämpiää nopeammin.

Tarjoile nuudelisalaatti ja tomaatit pienessä kulhossa tortillataskun lisukkeena.

Kesän katu-uskottavin vegaaninen brunssisalaatti

Kas tässä ehdotus ruokaisasta lounassalaatista, raikkaasta brunssitarjottavasta tai mahtavasta lisukkeesta grillatuille kesäkasviksille. Tämä vegaaninen salaatti sopii moneen hetkeen. Pavut, linssit ja kvinoa takaavat ruokaisuuden – eikä falafel-pyörykätkään ole siinä haitaksi. 

Valkokaalisalaatin kastike toimii salaatinkastikkeena eli öljyä tai erillisiä kastikkeita tarvita. Sesongissa olevat viinirypäleet tuovat mukavaa makeutta sekä hedelmäisyyttä annokseen. 

Jos salaatista jää brunssin tai lounaan jälkeen jotain jäljelle, voit kokeilla sitä myös pitaleipien täytteenä!

Valmistusohjeet
Neljälle

 • 5 kauhallista falafel-pyöryköitä
 • 3 kauhallista mustaa kvinoa- & linssisalaattia
 • 2 kauhallista valkokaalisalaattia
 • 2 kauhallista papusalaattia
 • 4 kauhallista viinirypäleitä
 • 6 pihdillistä Crispy Rosé -salaattia

Annostele salaatti pyöreälle tarjoiluvadille näin: Pyörittele Crispy Rosé -salaatti ja musta kvinoa- & linssisalaatti sekaisin kulhossa ja asettele keoksi keskelle vatia. Halkaise osa viinirypäleistä ja ripottele niitä salaattikeon päälle ja sivuille. Ripottele myös falafel-pyörykät ja papusalaatti salaatin päälle sekä reunoille. Asettele valkokaalisalaatti pieneksi keoksi muiden ainesten päälle. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Lue lisää Picadelin upeista tuotteista: https://www.picadeli.com/fi/ Muista myös seurata Picadelia Instagramissa @picadelisuomi

Muista myös ottaa Satokausikalenterin kanavat seurantaan @satokausikalenteri. Jaamme runsaasti reseptejä sekä tietoa sesongin kasviksista!

Satokausikalentereiden Early Bird -tarjous
(tarjous päättyy 31.7.):

1 kpl -10 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
2 kpl -15 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
3 kpl -20 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
4 kpl -25 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle

Ennakkotilaukset postitetaan tilausjärjestyksessä 1.9. alkaen.

Kyllä, haluan Satokausikalenterin Early Bird -hintaan