Kaupallinen yhteistyö: Snellman

 

Syksy tuo mukanaan viilenevät ilmat ja paluun tuttuun arkirytmiin. Kotoilu ja uusien, lämmittävien reseptien kokeilu tarjoavat tervetullutta vastapainoa kiireelle. Pimenevien iltojen iloksi olemme koonneet joukon reseptejä, jotka hivelevät makunystyröitä mutta eivät rasita kukkaroa. Poimi tästä suosikkisi arkeen ja viikonloppuun.

 

Arkena helppoa mutta maukasta

Mitä tänään syötäisiin? Iänikuinen kysymys pyörii usein mielessä, kun arki jälleen pyörähtää toden teolla käyntiin. Viikon ruokalistan suunnittelu ennakkoon sekä muutaman nopean arkiruokabravuurin haltuunotto helpottaa muonitusta sekä pitää heräteostokset ja hävikin minimissä. Myös järjestelmällinen meal preppaus eli ruokien valmistelu vähentää kiirettä arki-iltoina – parhaimmassa tapauksessa ravitseva ruoka on pöydässä minuuteissa! Kokeile esimerkiksi bibimbapia paahdetulla munakoisolla, valmiiksi marinoiduilla maatiaispossun fileepihveillä, gochujang-kastikkeella ja rouskuvilla kasviksilla.

 

Syksyn sesonkiherkkuja ovat sienet, omenat, puolukat ja tietenkin juurekset, kuten pähkinäinen palsternakka. Lisää aromikasta juuresta vaikka Snellmanin All Natural Chorizo -makkaralla ryyditettyyn keittoon yhdessä valkoisten papujen ja lehtikaalin kanssa. Alle kympin maksava soppa maistuu koko perheelle ja voittaa perinteisen nakkikeiton mennen tullen. Sydänmerkittyjä eli terveyden kannalta parempia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi herkullinen papusalaatti vihreistä pavuista rapeaksi paistetun maatiaispossun fileepihvien kera tarjoiltuna tai paprikaa ja tomaattia pursuava chorizokastike täysjyväpastalla.

Viikonloppuna herkutellaan 

Viikonloppuna ruokapöydässä herkutellaan ribseillä ja burgereilla. Oikotie onneen ovat Snellmanin valmiiksi kypsennetyt ribsit, jotka tarjoillaan grillissä tai uunissa viimeisteltyinä raikkaan salaatin kanssa. Toinen hittiresepti on kunnon burgeri, jossa maistuu mehevä pihvi. Snellmanin laadukas, tangossa myytävä burgerijauheliha tekee pihvien valmistamisesta entistäkin helpompaa. Leikkaa kätevästi samankokoisia paloja apuviivoja käyttäen ja muotoile hieman burgerisämpylöitä isommiksi pihveiksi. Paista pannulla tai grillissä, mausta ja tarjoile mieleisesi Satokausi-kasvisten kera!

 

Bibimbap maatiaispossulla ja paahdetulla munakoisolla

Kulhoruoka bibimbap sopii täydellisesti meal preppaukseen. Valmistele kaikki kulhon komponentit, pakkaa kannellisiin rasioihin ja säilytä jääkapissa. Kun nälkä kurnii, lämmitä riisi, liha ja munakoisot ja kasaa kulho vain muutamassa minuutissa. Viimeistele vielä paistetulla kananmunalla!

 

kuudelle 

45 min 

 

 

Gochujang-kastike 

  • 3 rkl gochujang-tahnaa (1,25 €)
  • 2 rkl seesamiöljyä (0,40 €)
  • 3 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna (0,05 €)

 

= 19,02 €

 

Keitä riisi paketin ohjeiden mukaisesti. Valmista gochujang-kastike. Mittaa ainekset kulhoon ja murskaa joukkoon valkosipuli, sekoita. 

Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja sivele kastiketta munakoisoviipaleiden pintaan. Paista munakoisot pannulla molemmin puolin kauniin ruskeaksi. 

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa suikaleiksi. Hienonna kevätsipuli. 

Paista Snellmanin marinoidut maatiaispossun fileepihvit kypsiksi tilkassa öljyä, kuumalla pannulla noin 2–3 minuuttia per puoli. Viipaloi paistetut pihvit. 

Kasaa kulho: Lisää riisiä kulhon pohjalle. Pirskottele riisin pinnalle gochujang-kastiketta. Asettele päälle viipaloitua lihaa, paistettua munakoisoa ja kasviksia. Viimeistele kulho paistetulla kananmunalla. 

Chorizo-papukeitto 

 

Lämmittävä chorizo-papukeitto on perinteisen nakkikeiton haastaja! Tämä soppa maistuu koko perheelle ja maksaa alle kympin neljälle hengelle. Pavut, lehtikaali ja pähkinäinen palsternakka maistuvat mahtavilta mausteisen chorizon kavereina.

 

neljälle  

30 min 

 

 

=9,28 €

 

Kuori ja paloittele palsternakat, porkkanat ja sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. 

Hienonna valkosipulit. Lisää kasvisten sekaan valkosipuli ja tomaattipyree, kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon mausteet ja vesi. Anna porista hiljaisella lämmöllä, kannen alla 15 minuuttia. 

Paloittele Snellman All Natural chorizo grillimakkarat ja ruskista pannulla. 

Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi pienempiin paloihin. Valuta ja huuhtele valkopavut. Lisää keittoon lehtikaali ja pavut, keitä vielä noin 3–5 minuuttia. 

Lisää lopuksi paistetut makkarat ja tarjoile.

Vihreä papusalaatti ja rapeaa maatiaispossua (Sydänmerkki-resepti)

Vihreitä papuja kypsentäessä kannattaa olla tarkkana. Ne nimittäin kypsyvät hetkessä ja ovat parhaimmillaan vielä hieman rapsakoina. Tässä reseptissä pavut keitetään ja jäähdytetään nopeasti, pyöritellään sinapissa ja sitruunamehussa ja tarjoillaan rapeiden maatiaispossun fileepihvien kera. 

 

kuudelle 

30 min 

 

Papusalaatti

 

Lisäksi

 

Leikkaa pavuista kova kanta pois. Keitä papuja vedessä noin 1–2 minuuttia. Pavut saavat jäädä rapeiksi. Huuhtele keitetyt pavut kylmällä vedellä. Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon sinappi ja sitruunamehu, sekoita. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä tilkassa öljyä muutama minuutti. Huuhtele salaatti ja revi paloiksi vadille. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Lisää joukkoon paistetut sipulit, kurkkuviipaleet ja pavut, sekoita. 

Paneroi Snellmanin marinoidut maatiaispossun pihvit kevyesti pankojauhoilla. Paahda air-fryerissä noin 15 minuuttia 180–200 asteessa. Käännä pihvi kerran paiston aikana. Halutessasi voit paistaa pihvit myös pannulla. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile herkullisen papusalaatin kera. 

Chorizopasta (Sydänmerkki-resepti)

 

Mausteinen chorizokastike tuo sopivaa tulisuutta viileisiin syyspäiviin. Kasviksia pursuavan kastikkeen lisukkeeksi kannattaa valita sydänystävällinen täysjyväpasta. Pasta on varsinainen hävikintorjuja, sillä sekaan voi heittää jääkaapin jämäkasviksia – korvaa punaiset kasvikset esimerkiksi vihreällä paprikalla, kesäkurpitsalla ja yrteillä.

 

neljälle  

45 min 

 

Kastike 

 

Lisäksi 

 

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenkodat. Halkaise tomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli muutamaan osaan. Asettele kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikkuupinta alaspäin. Leikkaa valkosipulista hattu ja lisää pellille. Lisää joukkoon myös chili, jos haluat kastikkeeseen hieman potkua. Paahda uunissa noin 20–30 min tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja saaneet hiukan väriä.

Lisää pehmenneet kasvikset tehosekoittimeen. Purista joukkoon kypsät valkosipulinkynnet. Surauta sileäksi kastikkeeksi. Kaada kastike korkeareunaiseen paistinpannuun ja lisää joukkoon punaviinietikka ja suola. Anna kiehahtaa. 

Leikkaa chorizomakkarat viipaleiksi. Paista pannulla kullanruskeiksi ja lisää kastikkeen sekaan. Tarjoile täysjyväpastan ja halutessasi tuoreen persiljan kera. 

Grillattua vesimelonisalaattia ja nopeat ribsit 

Välillä viikonloppuna haluaa päästä mahdollisimman helpolla, kuitenkin mausta tinkimättä- Grillattu vesimeloni-fetasalaatti on jo klassikkolisukkeen asemassa, eikä suotta – grillissä vesimelonin maku korostuu entisestään ja salaatti valmistuu ilman turhaa hifistelyä kaiken tasoisilta kokeilta. Raikkaan vesimelonisalaatin kaveriksi sopivat Snellmanin valmiiksi kypsät ribsit, jotka voi helposti lämmittää grillissä. Näillä onnistuminen on taattu.

 

neljälle 30 min 

 

  • 200 g fetajuustoa
  • 500 g vesimelonia 
  • 1 ruukku salaattia
  • tuoretta minttua
  • 1 rkl oliiviöljyä 
  • suolaa
  • mustapippuria 

 

Lisäksi

 

Leikkaa vesimeloni isoiksi, noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi, älä poista kuoria. Grillaa vesimelonikiekkoja kuumassa grillissä noin 1–2 minuuttia per puoli. Nosta grillistä ja anna jäähtyä hetki. Poista kuori ja leikkaa suupaloiksi. 

Pese salaatti ja minttu ja asettele kulhoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Murusta joukkoon fetajuusto. Lisää grillatut vesimelonipalat ja sekoita. 

Grillaa Snellman maatiaispossun spare ribsejä grillissä noin 5 minuuttia per puoli tai kunnes liha on täysin lämmennyt. Leikkaa paloiksi ja tarjoile raikkaan vesimelonisalaatin kera.

Kunnon burgeri ja grillattua avomaakurkkua 

Kunnon burgerissa maistuu mehevä pihvi. Snellmanin laadukas, tangossa myytävä burgerijauheliha tekee pihvien valmistamisesta entistäkin helpompaa. Leikkaa kätevästi samankokoisia paloja apuviivoja käyttäen ja muotoile hieman burgerisämpylöitä isommiksi pihveiksi. Paista pannulla tai grillissä, mausta ja tarjoile mieleisesi burgerilisukkeiden kera.

 

neljälle

45 min 

 

 

Grillatut avomaankurkut 

  • noin 4–6 kpl avomaankurkkuja 
  • 1,5 rkl öljyä  
  • 1 rkl valkoviinietikkaa 
  • 1 tl sokeria 
  • 0,5–1 tl suolaa 

 

Ota Snellman burgerjauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Valmistele samalla myös burgerin lisukkeet. 

Leikkaa tomaatti ja sipuli paksuiksi siivuiksi. Huuhtele salaatin lehdet. 

Leikkaa avomaankurkut pitkittäin neljään osaan. Grillaa kurkkuja 1–2 minuuttia per puoli tai kunnes kurkut ovat saaneet väriä. Siirrä vielä lämpimät kurkut kulhoon ja mittaa sekaan mausteet. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä.

Leikkaa burgerjauhelista neljä samankokoista palaa. Käytä paketin apuviivoja apuna. Muotoile pihveistä hiukan sämpylöitä isompia pihvejä. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä 2–3 minuuttia per puoli. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja lisää juusto hetkeksi sulamaan paistuneiden pihvien päälle.  

Grillaa sipuliviipaleita noin 1 minuutti per puoli.

Leikkaa sämpylät puoliksi ja paahda halutessasi grillissä. Levitä sämpylöiden pintaan sinappia ja ketsuppia ja lisää muut täytteet. Tarjoile heti grillattujen avomaankurkkujen kera.